CSIRO Testing & Evaluation report

De Airdouche bespaart 50% op water- en 30% op energieverbruik.

Een nieuwe douchekop die  50 procent minder water gebruikt terwijl de sensatie van een krachtige, volle en comfortabele douche blijft – Dit kan simpelweg door toevoeging van lucht!

Dr Jie Wu, een vloeistoffen specialist bij CSIRO, zegt dat de Airdouche net zo krachtig en intens aanvoelt als een standaard “full-flow” douchekop, maar met 50% waterbesparing. Het product, gebaseerd op een concept van CSIRO laboratoria, maakt gebruik van luchtventielen waardoor een lucht stroom het water een boost geeft en comfortabel krachtig aanvoelt.

“Traditionele waterbegrenzers verminderen water en de druk, terwijl Airdouche  de stroom van het water gebruikt om lucht in de waterstroom te zuigen, waardoor er een “jetstream” ontstaat volgens Dr Wu.

“Dit ontwerp vergroot de druk en het volume van de douche, wat betekent dat u kunt blijven douchen zoals u gewent bent met een fikse besparing, terwijl U nog steeds kunt genieten van uw comfortabele douche.”

Het apparaat werd onlangs uitgetest door Novotel Northbeach en is reeds in iedere badkamer/doucheruimte van het hele hotel geïnstalleerd.

“Met meer dan 200 kamers gebruiken we gemiddeld meer dan 10 miljoen liter water per jaar, dus elke besparing die we kunnen maken is erg belangrijk. En om het comfort voor onze klanten te waarborgen kozen wij voor Oxijettm ten opzichte van andere waterbesparende douchekoppen, want Oxijettm geeft de illusie van volledige waterdruk, ” aldus de heer Walter Immoos, General Manager, Novotel Northbeach.

Roger Marty, General Manager van Felton, zei dat de deskundigheid van CSIRO van onschatbare waarde is geweest bij de ontwikkeling van de Airdouche.

“Het concept en het gebruik van een beluchte douchekop om water te besparen is niet nieuw, maar de technologie achter ons product welke met behulp van een inzetstuk extra belucht. Dit maakt het product eenvoudig te installeren bij nieuwe en reeds geïnstalleerde douches. Onze ingenieurs hebben nauw samengewerkt met Dr Wu’s team om het concept om te zetten in een betaalbaar, hoogwaardig kwaliteitsproduct, “zei hij.

Oxijettm kan op de meeste bestaande douchekoppen worden gemonteerd en is geaccrediteerd door de Australische Watermark en Water Efficiency en Labelling Standards.

Lees het volledige rapport over de Oxijettm, TP0111

CSIRO Report HHI 2499 Issued 11 Oct 2012

De Csiro presentatie over de Oxijettm, en de legionella risico beperking in de douche

CSIRO Presentation on Oxijet, Reduced Risk of Legionella Disease in Shower (7 Mar 2015)

Csiro

Deel ons op sociale media